کد مطلب: 49766
 
زاهدانه گزارش می دهد؛
تاوان ازدواج زودهنگام بردوش دختران سیستانی و بلوچ/ از بازماندن از تحصیل تا عواقب ازدواج زود هنگام
مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان شمالی و بخشی از خوزستان بیشترین بازمانده از تحصیل دختران را دارند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۳
 
به گزارش زاهدانه، این روزها شاهد تغییراتی در سبک زندگی مردم هستیم از افزایش میانگین سن ازدواج در دختران و پسران گرفته تا تحصیل و اشتغال زنان و حضور آنان در صحنه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره؛ اما آنچه در این میان به چشم می خورد ازدواج هایی زودهنگامی می باشد که مانع از تحصیل افراد به ویژه دختران شده است.
در گذشته هایی نه چندان دور دختران دوشادوش اعضای خانواده در کارهای خانه، دامپروری و کشاورزی فعالیت می کردند و در غیاب درس و مدرسه و تقسیم کار پیچیده ی امروز، نیروی کار خانواده خود به حساب می آمدند بگونه ای که معمولا پس از سن بلوغ خواستگارانی داشتند و باید در آن سن پایین خود را آماده شوهرداری و بچه داری نیز می کردند.

تاوان سنگین ازدواج زودهنگام بر دوش کیست؟
هر چند از آن زمان ها گذشته است اما متاسفانه در بعضی از استان های کشور همچون سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان شمالی و بخشی از خوزستان همواره خانواده هایی وجود دارند که دختران خود را در همان سن پایین به ازدواج با مردی در می آورند که ممکن است اصلا رضایت دختر هم مطرح نباشد .
از اینرو باید گفت که ازدواج زود هنگام به خصوص برای دختران، اثرات ناگوار بر روحیه آنها و پيامدهای منفی فراوانی بر خانواده‌ها و جامعه دارد که بعضا هيچ‌گاه رفع نمی ‌گردد چرا که این گونه ازدواج ها علاوه بر اینکه طعم خوش دوران کودکی ونوجوانی را از آنان می گیرد بلکه مانع تداوم تحصيل شان هم می ‌گردد. دخترانی که با زناشويی زودتر از موقع و بارداری نا به‌هنگام، از رشد جسمی، روحی و فکری باز می ‌مانند و دچار عوارض روحی، روانی و جسمی می ‌گردند.

بیشترین بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان
در اینباره مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: ازدواج زودهنگام و عدم اعتقاد خانواده ها به تحصیل دختران موجب می شود تا دانش آموزان دختر از ادامه تحصیل بازمانند.
مهناز احمدی درباره عوامل بازماندگی دختران از تحصیل افزود: عمده ترین عوامل، بازماندگی از تحصیل فرهنگی و نبود امکانات است.
وی بیان داشت: مشکلات آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان باعث شد تا دولت یک ردیف بودجه مستقل تحت عنوان توسعه عدالت آموزشی قرار دهد که در این راستا با تلاش های نهادهای مسئول حدود 40 هزار دانش آموز ابتدایی سال قبل به مدرسه بازگشتند.
این مسئول ادامه داد: با همفکری، همدلی و همراهی مسئولان و همه نهادها می توانیم مشکل بازماندگی از تحصیل را حل کنیم.
مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان شمالی و بخشی از خوزستان بیشترین بازمانده از تحصیل دختران را دارند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark