کد مطلب: 60128
 
یک کارشناس مذهبی مطرح کرد؛
غدیر اساس اتحاد و وحدت مسلمانان است/بیان واقعه غدیر خم توسط محدثان شیعه و سنی
حجت الاسلام و المسلمین احمد راهداری گفت: غدیر یکی از اساس اتحاد و وحدت مسلمانان است و عده زیادی از بزرگان اهل تسنت و شیعه این واقعه را ثبت کرده اند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۴:۰۳
 
حجت الاسلام و المسلمین احمد راهداری کارشناس امور مذهبی در گفت و گو با زاهدنیوز، بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام در سال دهم هجرت برای انجام فریضه حج به مکه عزیمت کرد، وجود نازنین نبی اکرم در طی ده سالی که در مدینه تشکیل حکومت داده بود تنها یک بار به سفر حج تمتع شرفیاب شد و آن هم در همین سال بود و حدود 120 هزار نفر از مسلمانان ایشان را همراهی می کردند.

وی افزود: این آخرین حج پیامبر اکرم(ص) بود و در طی 10 سال قبل، حجی انجام نداده و تنها یک عمره مفرده به جا آوردند لذا آن را حج الوداع نامیدند، پس از پایان مناسک، مردم یمن در مکه با ایشان وداع و بقیه پیامبر را همراهی کردند تا اینکه آن حضرت به وادی غدیر رسید، در سه مایلی جحفه در کنار برکه ای به نام غدیر وحی الهی بر ایشان نازل شد.

بیان حدیث غدیر توسط محدثین شیعه و سنی

وی خاطرنشان کرد: آیه 67 سوره مائده از آخرین آیات نازل شده قرآن بر پیامبر(ص) توسط فرشته وحی در غدیر بر ایشان نازل و تلاوت شد که چند نکته در آن نهفته است ابتدا اینکه اگر نبی اکرم(ص) این ابلاغ را نداشت رسالتش کامل نمی شد و خداوند رسالت حضرت محمد(ص) را ناقص می دانست و با انجام این ماموریت در وادی غدیر دین اسلام تکمیل و اتمام حجت از جانب خداوند بر بندگان انجام شد.

حجت الاسلام راهدار با بیان اینکه خداوند در آیه 67 سوره مائده می فرماید من تورا در برابر بدخواهان حفظ می کنم و باید این ماموریت سنگین را انجام دهی، تاکید کرد: پیامبر اکرم(ص) دستور خداوند را اجرا کرد ، لذا محدثین شیعه و سنی و بزرگان تشیع و تسنن مانند طبری، ابو نعیم اصفهانی، ابن عساکر، ابواسحاق، جلال الدين سيوطي و از صحابه افرادی مثل ابن عباس، ابوسعید خدری ، این آیه که در غدیر خم نازل شد را ذکر کرده اند.

وی ادامه داد: اما برخی از برادران اهل سنت بر این باورند که این آیه در صفا و مروه نازل شده است اما دستور ابلاغ آن در غدیر خم بر پیامبر وحی شد و بعضی نیز بیان کرده اند که نزول آن در غدیر است و در این واقعه پیغمبر خدا ماموریت می یابد حضرت علی(ع) را به عنوان مولای مومنان معرفی کند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه همه مسلمانان جمع شدند و کاروانها به جمعیت ملحق شدند نماز ظهر را خواندند، سپس پیامبر اکرم(ص) دستور می دهد از جهاز شترها منبری بسازند و ایشان از آن بالا رفتند، اذعان کرد: نبی اکرم(ص) به ستایش خداوند پرداخت و فرمود ای مردم آخر عمر من است و از میان شما خواهم رفت اما دو چیز گرانبها نزد شما به امانت می گذارم ثقل اکیر یعنی کتاب خدا که یک سوی آن در دست خداوند و طرف دیگر آن در دست شماست و به این حبل الله چنگ زنید.

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) دومین مورد ثقل اصغرو یا اهل بیت نامید و فرمود این دو، تا قیامت از یکدیگر جدا نمی شوند آگاه باشید از آنها پیشی نگیرید سپس فرمود«من کنت مولا فهذا علی مولا» من مولای شما هستم و هرکس که من مولای او هستم علی بن ابی طالب مولای اوست.

ریشه واقعه غدیر خم قرآنی است

وی گفت: واقعه غدیر خم رویداد بسیارمهمی است که هرگز از ذهن ، نقل، کتاب و قلم مسلمانان اعم از شیعه و سنی محو نخواهد شد و در مباحث محدثین، مفسرین، فیلسوفان ،متکلمین شعرا و بزرگان بیان شده است و یکی از علل جاودانگی آن نزول آیه قرآن درباره آن است و تا قرآن در میان ماست این واقعه تاریخی نیز زنده و تا قیامت همراه ما و جاودان خواهد بود.

حجت الاسلام راهدار ریشه واقعه غدیر خم را قرآنی خواند و تصریح کرد: حداقل دو آیه سوره مائده در این باره است و پیغمبر خدا(ص) پس از این واقعه به همسران خود که دراین سفر همراه وی بودند و به مردم فرمودند به علی بن ابی طالب تبریک بگویید و این عید را از همان جا بنا نهادند و اصحاب به امیرالمومنین تبریک گفتند و آن روز هنگام شادی و جشن بود و خود نبی اکرم(ص) موسس این عید بزرگ است چرا که در این روز دین کامل شد و دیگر کتاب و پیامبر دیگری برای بشریت نیاز نیست.

غدیر اساس اتحاد و وحدت مسلمانان است

وی ادامه داد: عده زیادی از بزرگان اهل تسنن این واقعه را ثبت کرده اند مانند طبری که درباره غدیر کتابی به نام الولایه نوشته و حدیث غدیر را به هفتاد طریق از پیغمبر خدا نقل کرده ، ابن عقده کوفی رساله ای به نام ولایت نگاشته و این حدیث را از 150 نفر از صحابه پیامبر بیان کرده است، ابوبکربن محمد بن عمربغدادی معروف به جحانی این حدیث را به 25 طریق از نبی اکرم ثبت کرده و تعداد کسانی که پیرامون این موضوع کتاب نوشته اند، زیاد است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه غدیر یکی از اساس اتحاد و وحدت مسلمانان است، افزود: همان گونه که پیامبر(ص) در غدیر خم همه مسلمانان را در کنار یکدیگر جمع و این موضوع را ابلاغ کرد و فرمود به امیرالمومنان تبریک بگویید و این یکی از نشانه های اتحاد است و هیچ کس از بزرگان شیعه و سنی این واقعه مهم را انکار نکرده اگرچه ممکن است در معنای برخی الفاظ اختلافی باشد اما در اصل این واقعه تاریخی هیچ اختلافی وجود ندارد.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark