مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان مطرح کرد:
تجربه تولید میگو بدون رخداد بیماری
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در یک سال گذشته، قریب به ۱۰۰ میلیون قطعه پست لارو میگو در مراکز تکثیر استان تولید شده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۹
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
زاهدنیوز» به نقل از روابطعمومی، غلامرضا سرگزی بیان کرد: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیتهای متنوع و بالقوه در زمینه پرورش آبزیان بهویژه در نیمه جنوبی شامل سه مرکز تکثیر و دو مجتمع پرورش میگو است که تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی و مسئول بهداشتی (دامپزشک) مستقر فعالیت و مراکز تکثیر بخشی از پست لارو تولیدی مزارع پرورشی داخل و خارج استان را تأمین میکنند.
وی افزود: در سالهای اخیر فعالیت تکثیر و پرورش میگو در این استان، تولید بدون رخداد بیماری را تجربه کرده است، و در سال جاری تعداد ۷۶ مزرعه در قالب یک هزار و ۷۶ استخر و سطح زیر کشت یک هزار ۱۶۹ هکتار به زیر کشت میگو رفتهاند که تاکنون میزان یک هزار ۷۵۰ تن میگو برداشت شده است.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با داشتن کیفیت و شرایط بهداشتی بسیار مناسب میگوی تولیدی و شرکتهای بستهبندی آبزیان استان، در فصل زراعی گذشته بیش از یک هزار ۱۰۰ تن آن، به کشورهای قطر، مالزی، عراق، ترکیه، عمان، روسیه، امارات صادرات شده که نسبت به مدت مشابه گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: میگوی مولد بهعنوان نخستین و مهمترین بخش چرخهٔ این صنعت جهت تأمین بچهمیگوی موردنیاز استخرهای پرورشی نقش حیاتی دارد.
سرگزی افزود: میگوی مولد ضامن تولید پست لارو (بچهمیگو) باکیفیت و سالم در مراکز تکثیر میگو و در نتیجه افزایش میزان تولید در مزارع پرورش است که در یکسان گذشته، قریب به ۱۰۰ میلیون قطعه پست لارو در مراکز تکثیر استان تولید شده که میزان ۶۰ میلیون قطعه پست لارو و ۱۴ هزار قطعه مولد به مقاصد خارج استانی (استانهای گلستان و هرمزگان) ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: پایش و مراقبت در مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو استان بهصورت تشدیدی تحت نظارت کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بر اساس ضوابط و دستورالعملهای سازمان دامپزشکی و بهویژه برنامه ملی راهبردی کنترل بیماری لکه سفید میگو (WSD) و برنامه مراقبت بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس (AHPND) در جریان است و بر اساس پایشهای صورت پذیرفته تاکنون تلفات و یا علائم مشکوک به بیماری در مراکز تکثیر و پرورش میگو استان مشاهده نشده است.
سرگزی تصریح کرد: ازآنجاییکه تداوم تولید آبزیان به رعایت اصول بهداشتی و انجام پایش و مراقبتهای بیماریهای آبزیان علیالخصوص بیماریهای اخطارکردنی در مراکز تکثیر و پرورش میگو توسط کارشناسان ادارات کل دامپزشکی استان وابسته است؛ لذا دراینخصوص ۳۸ بازدید ارزیابی بهداشتی مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو قبل از آغاز فصل تولیدی ۱۴۰۳، ۱۱۴ بازدید در راستای پایش و مراقبت بیماریها در طول دوره تکثیر و پرورش انجام شده است.
وی عنوان کرد: هدف از این بازدیدها نظارت بر رعایت اصول امنیت زیستی در مراکز تکثیر و پرورش میگو بهمنظور پیشگیری از رخداد بیماریهای اخطار کردنی میگو از جمله بیماری لکه سفید میگو و بیماری AHPND است.
سرگزی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ سطح زیر کشت پرورش میگو نسبت به سال گذشته هشت درصد افزایش داشته است که به همین تناسب افزایش تولید و صادرات آن رقم خواهد خورد.
انتهای خبر/