کد مطلب: 66186
 
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان خبر داد:
فعالیت ۱۲ مرکز تخصصی حمایتی در «شیرآباد» زاهدان
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان از فعالیت ۱۲ مرکز تخصصی حمایتی در محله «شیرآباد» زاهدان خبر داد و گفت: این مراکز با ارائه خدماتی چون مددکاری، درمان اعتیاد و آموزش مهارت‌های زندگی، نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از خانواده‌ها ایفا می‌کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ مهر ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۳۶
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «زاهدنیوز»، عباسعلی اویسی در دیدار با مردم و اعضای شورای اجتماعی محله شیرآباد بیان کرد: ۱۲ مرکز تخصصی شامل مراکز کاهش آسیب اجتماعی، کانکس‌های سیار، کمپ‌های ترک اعتیاد زنان و مردان و مراکز درمانی و ۲ مرکز «مثبت زندگی» در محله شیرآباد فعال هستند.

وی، ادامه داد: خدماتی چون مشاوره، مددکاری، مداخله در بحران، آموزش مهارت‌های زندگی، تشکیل پرونده، حمایت از کودکان و خانواده‌ها و درمان اختلالات مصرف مواد به‌صورت شبانه‌روزی و با رعایت اصل محرمانگی و کرامت انسانی مددجویان توسط این مراکز ارائه می‌دهند.

اویسی تصریح کرد: محله‌هایی همچون شیرآباد به‌عنوان کانون‌های مهم اجتماعی در اولویت سیاست‌های حمایتی و اجتماعی بهزیستی قرار دارند و سازمان بهزیستی به‌عنوان نهاد متولی حوزه آسیب‌های اجتماعی، بیشترین تمرکز خود را بر مدیریت و کاهش این آسیب‌ها در چنین مناطقی معطوف کرده است.

مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حوزه درمان و مدیریت اعتیاد، شیرآباد یکی از کامل‌ترین بسته‌های خدمتی بهزیستی در سطح استان را دارد با این حال استقبال از خدمات ارائه‌ شده به اندازه ظرفیت ایجادشده نیست.

اویسی اضافه کرد: این موضوع نشان می‌دهد موفقیت برنامه‌ها زمانی تضمین می‌شود که ظرفیت‌های اجتماعی و مردمی نیز در کنار دستگاه‌های خدمت‌رسان قرار گیرند؛ بدون همراهی و هم‌افزایی مردم، فعالان محلی و معتمدان اجتماعی، خدمات ما نمی‌تواند اثربخشی لازم را داشته باشد.

وی با اشاره به نقش مهم مشارکت اجتماعی در کاهش آسیب‌ها، تصریح کرد: در سطح پیشگیری از اعتیاد نیز فعالیت‌های موثری در شیرآباد انجام شده از جمله برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه بانوان در مراکز علمی و فرهنگی که نتایج قابل توجهی به همراه داشته است.

شیرآباد نیارمند مدیریتی مبتنی بر ظرفیت‌های محلی است
اویسی با بیان اینکه ساختار کنونی مدیریت شهری زاهدان پاسخگوی شرایط خاص و بافت اجتماعی محله شیرآباد نیست، تأکید کرد: این محله نیازمند مدلی متفاوت از مدیریت است که مبتنی بر ظرفیت‌های محلی و با اختیارات ویژه طراحی و اجرا شود و نباید با همان الگویی که سایر نقاط شهر مدیریت می‌شود، برای شیرآباد نیز تصمیم‌گیری کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های انسانی مغفول‌مانده در این منطقه بیان کرد: در شیرآباد افرادی حضور دارند که هرگز در دیگر نقاط شهر دیده نمی‌شوند اما نقش تعیین‌کننده‌ای در تحولات اجتماعی دارند؛ محوریت دادن به این افراد می‌تواند به ایجاد سلامت اجتماعی، کاهش آسیب‌ها و ارتقای شاخص‌های زیست اجتماعی کمک کند اما در زمان حاضر از این ظرفیت مهم به‌درستی بهره‌برداری نمی‌شود.

مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: همگرایی و هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی، شوراهای اسلامی، شوراهای اجتماعی محله ها، تشکل‌های مردمی و نهادهای محلی، شرط اصلی موفقیت در مدیریت آسیب‌های اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی در مناطق حاشیه‌ای مانند شیرآباد است.

وی تأکید کرد: برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید اختیارات مدیریتی به‌طور ویژه برای این محله تعریف شود و همه دستگاه‌های اجرایی در این مسیر همکاری کنند؛ در صورت تحقق این شرایط، می‌توان با طراحی یک مدل جامع، بومی و اجتماعی، شیرآباد را از وضعیت فعلی خارج و مسیر توسعه پایدار و ارتقای سلامت اجتماعی را در این منطقه هموار کرد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark