کد مطلب: 64416
 
بی‌نظمی ترافیکی زاهدان؛
ترافیک معضلی که کیفیت زندگی را نشانه رفته است
خیابان‌های شلوغ و پر از خودرو زاهدان به کمک نبود برنامه‌ریزی شهری مناسب کیفیت زندگی در این شهر را نشانه رفته است زاهدان این روزها با ترافیکی سنگین دست‌به‌گریبان است که زندگی روزمره شهروندان را به چالش کشیده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۵
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «زاهدنیوز»، زاهدان، مرکز سیستان و بلوچستان، با چالشی جدی به نام ترافیک سنگین و بی‌نظمی در خیابان‌ها روبه‌رو است خیابان‌های این شهر که سال‌ها با افزایش تعداد خودروها هماهنگ نشده‌اند، اکنون به معضلی برای زندگی روزمره شهروندان تبدیل شده‌اند.
 
 حجم بالای خودروها، نبود زیرساخت‌های مناسب و مدیریت ناکارآمد ترافیک از عوامل اصلی کلافگی مردم در این شهر است خیابان‌های شلوغ گره‌های ترافیکی و راه‌ها بسته باعث شده شهروندان زمان زیادی را در راه‌ها هدر دهند و از کار و زندگی عقب بیفتند.
 
 یکی دیگر از مشکلات جدی، نبود پارکینگ‌های عمومی کافی و استفاده از خیابان‌ها به‌عنوان پارکینگ غیررسمی است که جریان حرکت خودروها را مختل کرده است همچنین، افزایش تعداد خودروهای شخصی بدون برنامه‌ریزی شهری، باعث شده مسیرهایی که قبلاً جوابگوی نیاز مردم بود، اکنون به گره‌های کور ترافیکی تبدیل شوند.
 
 از سوی دیگر، نبود وسایل حمل‌ونقل عمومی کارآمد و گسترده، مردم را مجبور به استفاده از خودروهای شخصی کرده است اگر حمل‌ونقل عمومی منظم و در دسترس باشد، بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند به‌جای خودروهای شخصی از آن استفاده کنند. اما متأسفانه وضعیت فعلی این امکان را به شهروندان زاهدانی نمی‌دهد.
 
 برای حل این معضل اجتماعی، نیاز به تدوین برنامه‌های جامع شهری است توسعه زیرساخت‌های شهری، ایجاد مسیرهای جدید، گسترش حمل‌ونقل عمومی و ارتقای فرهنگ رانندگی، از جمله راهکارهایی هستند که می‌توانند در کاهش ترافیک مؤثر باشند.
 
 این ترافیک سنگین تنها یک مسئله شهری نیست، بلکه به معضلی اجتماعی تبدیل شده که مستقیماً بر کیفیت زندگی مردم تأثیر گذاشته است در پی تداوم مشکلات ترافیکی در زاهدان، بسیاری از شهروندان با گلایه از شرایط موجود، خواستار رسیدگی فوری مسئولان شده‌اند.
 
ترافیک سنگین زمان و انرژی شهروندان را می‌گیرد

 احمد وکیلی در گفتگو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: هر روز صبح مجبورم برای رسیدن به محل کار، حداقل یک ساعت زودتر از خانه بیرون بیایم و باز هم در ترافیک گیر می‌کنم زمان‌هایی که در ترافیک از دست می‌رود، نه‌تنها اعصاب ما را خرد می‌کند، بلکه از کار و زندگی هم عقب می‌مانیم.
 
 حمید طباطبایی یکی از دانشجویان، از وضعیت حمل‌ونقل عمومی انتقاد کرده تصریح کرد: اتوبوس‌ها کم هستند و تأخیر زیادی دارند همین باعث شده اکثر مردم به استفاده از خودروهای شخصی روی بیاورند اگر سیستم حمل‌ونقل عمومی بهبود پیدا کند، حتماً از خودروهای شخصی کمتر استفاده خواهد شد.
 
 فاطمه سنجرانی، ساکن یکی از محله‌های مرکزی شهر عنوان کرد: ترافیک سنگین نه‌تنها زمان و انرژی ما را می‌گیرد، بلکه باعث آلودگی شدید هوا و بی‌نظمی در شهر شده است انگار هیچ برنامه‌ای برای ساماندهی خیابان‌ها وجود ندارد.
 
مجید کلانتری، راننده‌تاکسی گفت: در بسیاری از نقاط شهر، چراغ‌های راهنمایی خراب یا غیرمنظم هستند. مأموران راهنمایی‌ورانندگی هم حضور کمی دارند و همه چیز به بی‌نظمی کشیده شده است. این وضعیت فقط باعث افزایش تنش بین راننده‌ها شده است.
 

نصب چراغ‌های راهنمایی‌ورانندگی اقدامی ضروری برای ایجاد نظم ترافیکی است
 عباس یعقوبی نیا، معاون حمل‌ونقل و ترافیک در حوزه سیستم های هوشمند ترافیک در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: نصب چراغ‌های راهنمایی‌ورانندگی یکی از اقدامات ضروری در راستای بهبود ایمنی و نظم ترافیکی در شهر است و امیدواریم با اقداماتی که صورت‌گرفته کیفیت و نظم عمومی تردد، افزایش یابد.
 
 وی ادامه داد: شهروندان با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی‌ورانندگی، در ایجاد محیطی امن و آرام برای تردد عمومی همکاری کنند.
 
 معاون حمل‌ونقل و ترافیک با اشاره به برخی از اقدامات شاخص انجام شده در حوزه ایجاد و توسعه چراغ‌های راهنمایی رانندگی انجام وظایف سازمانی تصریح کرد: همکاران تیم اجرایی واحد برق چراغ‌های راهنمایی‌ورانندگی به‌صورت دو شیفت صبح و عصر به‌صورت شیفت بندی و برنامه‌ریزی‌شده است.
 
 وی افزود: به‌صورت مستمر روزانه از چراغ‌های راهنمایی‌ورانندگی توسط کارشناسان نظارت و تیم اجرایی واحد برق چراغ‌های راهنمایی و رفع نقص دراسرع‌وقت روز جاری بازدید می‌شود.
 
 یعقوبی تشریح کرد: خرید لوازم و تجهیزات و ابزار کار موردنیاز جهت رفع نقص چراغ‌های راهنمایی‌ورانندگی از شهرداری مرکز و تحویل انبار معاونت حمل‌ونقل و ترافیک پیگیری شده است.
 
 وی ادامه داد: راه‌اندازی چراغ‌راهنمایی و رانندگی به‌صورت فرماندهی هوشمند میدان بردبار جهت کاهش بار ترافیکی علی‌الخصوص هنگام تعطیلی مدارس، مجدد چراغ‌راهنمایی فرماندهی تقاطع آزادی و مولوی حسین بر جهت کاهش بار ترافیکی راه‌اندازی شده است.
 
 معاون حمل‌ونقل و ترافیک مطرح کرد: رفع نقص چراغ‌های راهنمایی‌ورانندگی به علت قطعی برق شبکه و اتصالی و سوختن لوازم و قطعات از قبیل کارت خروجی و کارت سی‌پی‌یو و انواع ماژول و کارت مادر و فلاشر و فیوز شیشه‌ای تنظیم و بروز رسانی مجدد شده است همچنین پایه‌های چراغ راهنمایی‌ورانندگی تقاطع بلوار معلم و امام سجاد جانمایی و نصب شده است.
 
 انتهای خبر/
 
 
 
 
 
Share/Save/Bookmark