کد مطلب: 62653
 
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران سیستان و بلوچستان:
حضرت زینب (س) رسالت قیام را به گوش همگان رساند
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران سیستان و بلوچستان گفت: حضرت زینب (س) یک سخنگو و سخنران بودند که رسالت قیام را به گوش همگان رساندند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۴۴
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی عرب خالص در گفتگو با خبرنگار زاهدنیوز ضمن عرض تسلیت ایام محرم بیان کرد: زمانی که واقعه عاشورا دارای دو بعد است؛ خروج اباعبدالله الحسین (ع) از مدینه به مکه و سپس حرکت به کوفه و ظهر عاشورا می‌توان این بعد را بعد خون می‌توان گفت؛ اما بعد دیگر آن رساندن پیام عاشورا است که ماهیت بنی‌امیه و ظلم و ستمی را که بر مسلمانان و اسلام روا داشتند روشن و اهداف قیام امام حسین علیه‌السلام بیان شود.

وی افزود: نیمه دیگر ماجرا به‌وسیله حضرت زینب (س) محقق می‌شود اگر در قالب یک اسیر هستند؛ ولی یک سخنگو و سخنران بودند چه در کوفه و چه در شام که اهداف قیام سیدالشهدا (ع) را بیان می‌کردند این نقش حضرت زینب (س) است که رسالت قیام را به گوش همه مخاطبین و جامعه می‌رساند.

مدیر حوزه حوزه‌های علمیه خواهران استان تشریح کرد: فضای سیاسی اجتماعی کوفه، شام و دمشق عوض می‌شود و یزید که مجالس متعددی را به‌زعم خود برای تحقیر اهل‌بیت برپا می‌کند این مجالس به نفع اهل‌بیت تغییر می‌کند بعد از تغییر فضای سیاسی و اجتماعی یزید مجبور می‌شود دستور دهد که اسرا دمشق را ترک کنند؛ زیرا ماهیت واقعی آنان روشن شد.

وی ادامه داد: اگر صبر و استقامت بانوان در کربلا از ظهر عاشورا و تا بعد از آن بخواهیم بررسی کنیم در طول مسیر سفر پرمشقت که مصائب متعددی را دیدند نه‌تنها زنان اهل‌بیت پیغمبر (ص) بلکه زنان قبایل دیگری که همراه بودند و یا در مسیر ملحق شدند توانستند با این صبر، استقامت و ایستادگی نقش‌آفرینی کنند و مؤثر باشند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عرب خالص تشریح کرد: زنانی مانند ام وهب و همسر وهب در کنار حضرت زینب و زنان اهل‌بیت نقش‌آفرینی فوق‌العاده‌ای داشتند یا مانند همسر جناده و مادر عمرو بن جناده که در واقع عاشورا همسر و فرزند نوجوان خود را از دست داد اگر آنها استقامت نمی‌کردند قطعاً موفقیت به دست نمی‌آمد و نمی‌توانستند رسالت بزرگی را که سیدالشهدا انجام اگر نگوییم همه قطعاً تعدادی از آنان متزلزل می‌شدند.

صبر و استقامت حضرت زینب و سایر زنان باعث نقش‌آفرینی شد

وی گفت: حضرت زینب (س) با صبر و استقامت خود به امام حسین (ع) می‌گوید: «برادر جان آن‌چنان که خداوند و آن‌چنان که تو امام‌زمان من دوستداری من را همان گونه خواهی یافت» با تمام مصیبت‌هایی که حضرت زینب (س) دیدند مصیبت برادر، فرزند، برادرزاده را دیدند؛ ولی بدون شک و تردید این صبر و استقامت حضرت زینب (س) و سایر زنان در نقش‌آفرینی سیدالشهدا (ع) مؤثر بود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان اذعان کرد: بانوان رسالت خود را نه‌تنها در روز عاشورا نشان دادند این صبر و استقامت بعد از روز عاشورا در زمان اسارت نیز ادامه پیدا می‌کند و این پیام را با تمام مشقت‌های فوق‌العاده که از عهده زن در حالت عادی خارج است پاسخ دادند و نقش‌آفرینی کردند.

وی خاطرنشان کرد: صحنه کربلا صحنه‌ای است که هر کس به‌اندازه خود می‌تواند ره‌توشه زندگی خود را بردارد پیرمردان به‌نوعی جوانان به‌نوعی زنان و دختران جامعه اسلامی نیز به نوع خود برمی‌دارد با تمام مشقت‌ها و سختی‌ها آنچه که امروز لازمه ما است هیچگاه از اصول، صیانت، حیا و عفت خود دست برنداشتند این بالاترین درس باتوجه‌به اقتضای زمان امروز ما است جامعه اسلامی باید دقت داشته باشند تمام مصیبت و گرفتاری از نگاه اهل‌بیت این است که حجاب درستی نداشته باشیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عرب خالص عنوان کرد: با تمام سختی‌های مسیر اسارتی که داشتند گرسنگی تشنگی سرما گرما در مرحله اول شکایتی نمی‌کند هر کسی که بخواهد به آنان کمک کند زمانی که به امام سجاد (ع) مراجعه می‌کند که اگر درخواستی دارید بفرمایید امام می‌فرماید اگر می‌خواهی به ما کمک کنی مقداری لباس و پوشش و حجاب برای ما تهیه کنید ما نباید به تحریک دشمنان بخواهیم برنده‌ترین صلاح جامعه اسلامی را از دست بدهیم.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark