کد مطلب: 41918
 
برگزاری جلسه مشترک شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با وزیر علوم
جلسه 96 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر غلامعلی حداد عادل برگزار شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۸
برگزاری جلسه مشترک شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با وزیر علوم
 
به گزارش زاهدانه به نقل از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه دکتر حداد عادل ضمن گرامیداشت فرارسیدن اربعین حسینی (ع) گفت: نامه ای از جانب شورای تحول و ارتقا علوم انسانی، برای دکتر فرهادی، وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری نگاشته شده و در این نامه ضمن معرفی شورای تحول و ارتقا علوم انسانی از وی درخواست شده تا جلسه مشترکی به منظور آشنایی بیشتر بین طرفین برگزار شود.

در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام و المسلمین آذربایجانی عضو شورای تحول و ارتقا علوم انسانی، گزارشی از طرح تحقیقاتی « تبیین مفهوم اسلامی کردن علوم انسانی» ارائه کرد.

گفتنی است این طرح پژوهشی در یکی از جلسات گذشته شورا مطرح شده بود و پس از طرح برخی از نظرات اعضای شورا، مورد بازنگری قرار گرفته  است.

در بخشی از این طرح با تشریح ابعاد مختلف موضوع  اسلامی کردن علوم انسانی موارد ذیل مورد اشاره قرار گرفته است:

تهذیب متون و مبانی درسی از مطالب معارض با مبانی معرفتی اسلام، نقد مباحث مباین با هستی شناختی، معرفت شناختی و ارزش شناختی اسلام، تدوین پیشینه و تاریخ نگاری علوم انسانی در تمدن اسلام و استخراج و تدوین فلسفه‌های مضاف هر یک از رشته‌های علوم انسانی.

بعد از ارائه این بخش از گزارش اعضا به بیان نظرات خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: در نظر گرفتن تقدم و تأخر منطقی گزینه‌های عملیاتی در مسیر حرکت به سمت اسلامی شدن علوم انسانی، تعریف مشخص یک روش تحقیق برای علوم انسانی اسلامی، توجه هدفمند به مراتب بومی‌سازی و غنی سازی در روند اسلامی سازی علوم انسانی، مدیریت نظام‌سازی علمی برای اسلامی شدن علوم انسانی و مسأله محور بودن پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی.

بعد از بیان این نظرات حداد عادل نیز طی سخنانی گفت: در مورد متون برخی از کتابهای درسی، موضوع تهذیب این متون از مبانی ضد اسلامی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: نقد مبانی معرفت شناختی و انسان شناختی علوم انسانی ریشه گرفته در غرب کار اصلی در مسیر اسلامی شدن علوم انسانی محسوب می‌شود.

رئیس شورای تحول و ارتقا علوم انسانی ادامه داد: رفع ابهامات موجود در مسیر اسلامی شدن علوم انسانی، که بعضا در اذهان برخی از اقشار متدین نیزوجود دارد، محتاج یک برنامه‌ریزی و کار مدیریتی در زمینه عرضه آثار علمی در این زمینه است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسلامی‌سازی علوم انسانی محتاج یک برنامه‌ریزی چند لایه است و هر یک از این لایه‌ها باید با تعریف مشخص و توجه به اجزای مختلف موضوع، مدیریت شوند.

وی افزود: کار اسلامی شدن علوم انسانی، یک کار دراز مدت، مستمر، دائمی و فراملی و متعلق به همه جهان اسلام است.

حداد عادل گفت: باید یک تیم تحقیقاتی مسلط به موضوع و تمام وقت، بازخوردهای نظری موضوع  اسلامی شدن علوم انسانی را رصد کرده و در صورت لزوم نظریات ابراز شده را در نظرات گذشته تأثیر دهند و در غیر اینصورت نظریات و شبهات ارائه شده را پاسخ دهند.

وی افزود: سندی که امروز مورد بررسی قرار گرفت، گام اول تدوین « فلسفه علوم انسانی اسلامی» و این گام باید گام‌های بعدی تکامل پیدا کند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark