کد مطلب: 53239
 
روغن، تهدید یا فرصتی برای سلامتی؛
روغن های جامد تهدیدی جدی برای سلامتی/ مصرف امگا3 از بروز سرطان پیشگیری می کند
یک متخصص تغذیه با بیان اینکه ماهی حاوی مقادیر فراوانی از اسید چرب امگا3 است، گفت: با مصرف منابع غنی از امگا 3 مانند مصرف 3-2 وعده ماهی در هفته می توان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۹
 
به گزارش زاهدانه، روغن کمتر زندگی بهتر؛ از قدیم گفتن کم بخور همیشه بخور حالا می گن چی بخور چی نخور تا سالم بمونی و زندگی شادابی داشته باشی. واسه زندگی بهتر هم که باید نمک، شکر و روغن رو تا حد ممکن محدود و کم کم از سفره هامون حذف کنیم به خصوص نمک و قند رو.
از آنجایی که روغن و نمک بخش مهمی از آشپزی را به خود اختصاص داده باید روزانه 5 گرم نمک استفاده کرد و در مورد میزان مصرف روغن نیز خیلی وقت ها پیش آمده بر سر دو راهی مانده ایم که چه روغنی بخریم چه روغنی نخریم یا کدوم یکی برای سلامتی بهتره؟


از آنجایی که روغن مصرفی در پخت و پز تاثیر بسزایی در سلامت بدن و جلوگیری از بروز انواع سکته ها و بیماری ها دارد پس باید بهترین و سالم ترین نوع روغن را انتخاب کرد. برای جا افتادن فرهنگ صحیح استفاده از روغن سالم که به طور تقریبی در اکثر غذاها استفاده می شود، در کنار همت مسولین برای تولید انبوه با هزینه پایین روغن های سالم، یک همتی از طرف خانواده ها به خصوص کدبانو های ایرانی لازم است تا با کاهش مصرف روغن از محصولات طبیعی تر استفاده و هزینه را تا حدی جبران کنند، با این وجود چنانچه مردم برآورد کنند که در آینده ای نه چندان دور هزینه ی گزافی برای درمان عوارض روغن های ناسالم هزینه خواهند کرد از همین ابتدا سعی می کنند با صرفه جویی روغن سالمی را مصرف کنند.


یک متخصص تغذیه در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه با اشاره به اینکه مصرف چربی‌ها به ویژه روغن‌های نیمه جامد و جامد باید در رژیم غذایی روزانه محدود شود، اظهار داشت: مصرف این نوع روغن‌ها تهدیدی جدی برای سلامتی هستند.
دکتر منصور شهرکی با بیان اینکه مصرف بیش از حد روغن ها علاوه بر ایجاد چاقی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد، گفت: روغن های نیمه جامد و چربی های جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که سلامت را تهدید می کنند.
وی با بیان اینکه بروز بیماری های غیر واگیر ارتباط مستقیمی با دریافت روغن ها و چربی ها دارد، افزود: حداقل 2 بار در هفته ماهی بخورید زیرا اسیدهای چرب مفید آن خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.


این متخصص تغذیه بی تحرکی و افزایش وزن را عاملی برای افزایش چربی خون دانست و تصریح کرد: با ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری می توان چربی خون را کاهش داد.
وی ادامه داد: افراد باید از گوشت بدون چربی استفاده کنند و پوست مرغ را که حاوی چربی زیاد است قبل از مصرف جدا کنند.
این متخصص تغذیه در ادامه از خانواده ها خواستار آن شد تا مصرف غذای کم چرب را به عنوان بخشی از فرهنگ غذایی سالم ترویج داده و کودکان و نوجوانان را به ترویج فرهنگ غذاهای سنتی تشویق کنند.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark