کد مطلب: 44564
 
ضرورت استمرار سیاستگذاری‌های علمی برای توسعه کشور
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر لزوم سیاستگذاری صحیح و علمی،گفت: برای اینکه کشور بتواند به توسعه دست پیدا کند باید سیاستگذاری‌های علمی در کشور استمرار داشته باشد و دچار تاثیرات آنی نشود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۶
ضرورت استمرار سیاستگذاری‌های علمی برای توسعه کشور
 
به گزارش زاهدانه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در جریان سفر به استان کرمان، در مراسم افتتاح کارخانه احیاء مستقیم بردسیر با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی واقعه عظیمی در تاریخ بود و در دورانی که بسیاری جریانات برای حاکمیت بر مردم به بن بست رسیده بود، امام بزرگوار مسیر جدیدی باز کرد و با کمک ملت ایران انقلاب اسلامی را بنیان نهاد.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: بی تردید انقلاب اسلامی در اواخر قرن بیستم جزو مهمترین حرکتهایی بود که در دنیا رخ داد که با تکیه بر منطق و استدلال پیش رفت و بعبارتی توانست با گل بر گلوله غلبه کند.

جهانگیری اضافه کرد: هنوز پس از 36 سال انقلاب اسلامی زنده، جوان و پرنشاط است و هیچگاه کهنه نمیشود و امیدواریم بتوانیم نظام را بگونه ای پیش ببریم که در پیشگاه خداوند و محضر امام راحل(ره)‌و شهیدان سربلند باشیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه توسعه کشور را از آرمانهای اصلی نظام و انقلاب اسلامی خواند و افزود: دهه فجر فرصت مناسبی است که مردم و مسئولین کشور بتوانند بخشهایی از دستاوردها را در قالب افتتاح پروژه ها به نمایش بگذارند.

وی با اشاره به پتانسیلها و استعدادهای فراوان کشورمان در زمینه های مختلف تصریح کرد: ایران با اینهمه استعداد شایستگی آنرا دارد که به توسعه همه جانبه دست یابد چرا که هم از نظر جغرافیایی در موقعیتی استثنایی واقع شده و هم منابع عظیم خدادادی دارد و در کنار آن نیروی انسانی تحصیلکرده، جوان و پرانرژی میتواند بستر توسعه کشور را مهیا سازد .

جهانگیری با بیان اینکه شرایط بی نظیر ایران همه امکانات و پتانسیلها را در این کشور جمع کرده، خاطرنشان نمود: معمولاً کشورهای نادری وجود دارند که همه استعدادها و ظرفیتها را در کنار یکدیگر داشته باشند لذا ما باید از این شرایط ویژه نهایت استفاده را ببریم.

وی با تاکید بر اینکه با وجود اینهمه استعداد و ظرفیت نباید با مشکل بیکاری مواجه شویم، تصریح کرد:با بررسی علل عدم توسعه یافتگی و رشد اقتصادی، بیکاری و تورم، در می یابیم که عدم ثبات و استمرار سیاستگذاریهای صحیح و علمی یکی از دلایل اصلی این کمتر توسعه یافتگی است.

معاون اول رییس جمهور یکی از جهتگیریهای مهم توسعه کشور را توجه به صنایع معدنی عنوان کرد و افزود:کرمان معدنی ترین استان کشور است که هم معادن سنگ آهن بسیار خوبی دارد و هم بزرگترین معدن مس کشور که جزو معادن بزرگ دنیاست در این استان واقع شده، لذا این منطقه باید بتواند مسیر توسعه را بپیماید.

جهانگیری همچنین فولاد را از شاخصهای مهم توسعه صنعتی هر کشور برشمرد و ابراز اطمینان نمود که وزارت صنعت طرح جامعه ای در زمینه توسعه صنعت فولاد در نظرگرفته و آنرا دنبال خواهد کرد.

وی ادامه داد: در این مقطع که هنوز بخش خصوصی به پروژه ها و کارهای بزرگ ورود پیدا نکرده، باید از شرکتهای عمومی غیردولتی استقبال کنیم تا این شرکتها و صندوقهای بازنشستگی کشوری و بانکها که به منابع عمومی دسترسی دارند بتوانند برای انجام کارهای بزرگ اقدام کنند.

جهانگیری یکی از دغدغه های اصلی صنعت فولاد را، ضرورت تکمیل زنجیره ابتدا تا انتهای تولید فولاد عنوان کرد و گفت: برای تولید فولاد باید سنگ آهن، گندله، آهن اسفنجی و سایر ملزومات فراهم باشد تا بتوان به محصول نهایی دست یافت که در این زمینه لازم است وزارت صنعت با حساسیت موضوع تکمیل زنجیره تولید را دنبال کند.

وی بر لزوم پرهیز از صادرات مواد خام تاکید کرد و افزود: در گذشته سنگ آهن خام صادر می‌شد اما امروز گفته میشود که واحدهای احیاء مستقیم نیازمند سنگ آهن هستند و این باعث شده تا بتوانیم محصولاتی با ارزش افزوده تولید کنیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: البته در سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز بر لزوم صادرات کالاهایی با ارزش افزوده بالا و پرهیز از خام فروشی تاکید شده است.

جهانگیری در ادامه گاز و سنگ آهن را از نیازهای احیاء مستقیم و تولید فولاد برشمرد و با بیان اینکه ایران از هر دوی آنها برخوردار است ،تصریح کرد: صنایع معدنی بعنوان یکی از رشته‌های مهم برای توسعه کشور در اولویت برنامه‌ها قرار دارد چرا که میتواند بخشی از بار "اقتصاد بدون نفت" را بر دوش کشد.

وی افزود: البته برای اینکه بتوانیم بطور کامل از وابستگی به نفت جدا شویم باید بجای وابستگی به منابع طبیعی، به مغز و دانش انسانها متکی باشیم که این مهم با توسعه"شرکتها و اقتصاد دانش بنیان" قابل دستیابی است.

افتتاح کارخانه احیاء مستقیم بردسیر با حضور معاون اول رییس جمهور

همچنین اسحاق جهانگیری صبح امروز (دوشنبه) در جریان سفر به استان کرمان با حضور در کیلومتر 45 جاده کرمان ـ بردسیر، کارخانه فولادسازی بردسیر را افتتاح و از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.واحد احیاء مستقیم بردسیر با ظرفیت سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی طراحی شده که برای دست یافتن به این هدف به میزان 1 میلیون و 500 هزار تن گندله به عنوان مواد اولیه نیاز است.

واحد فولادسازی بردسیر ظرفیت 1 میلیون تن بیلت با قابلیت افزایش 1 میلیون و 200 هزار تن را دارا می‌باشد. عملیات اجرایی این پروژه از مهر ماه سال 90 در زمینی به مساحت 150 هکتار آغاز شده و با راه اندازی این کارخانه برای یک هزار نفر اشتغالزایی می شود.
شایان ذکر است؛ معاون اول رییس جمهور صبح امروز(دوشنبه) برای بازدید و بهره برداری از چند پروژه صنعتی و عمرانی،  وارد استان کرمان شد و از سوی استاندار و مدیران ارشد محلی مورد استقبال قرار گرفت.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark