کد مطلب: 62972
 
نیاز حیاتی سیستان و بلوچستان به فرآورده‌های خونی؛
اهدای خون احیای زندگی است
 سیستان و بلوچستان باتوجه‌به آمار بالای بیماران نیازمند دریافت فراورده‌های خونی به اهدای خون میاز حیاتی دارد و ادای خون باعث احیای زندگی فرد دیگری می‌شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۰۰
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «زاهدنیوز»، اهدای خون سنتی پسندیده است که باعث احیای زندگی می‌شود، در شعار معروفی اهدای خون را اهدای زندگی می‌دانند بسیاری از افراد به‌صورت خودجوش و داوطلبانه در این کار خداپسندانه شرکت می‌کنند.

 افراد سالم با اهدای خون یکی از نیازهای حیاتی در جامعه را رفع می‌کنند به‌خصوص در سیستان و بلوچستان این کار خیر نیازمند همراهی و همیاری همه مردم است.

 به‌واسطه آمار قابل‌توجه بیماران تالاسمی و سایر مواردی که بیماران نیازمند دریافت خون هستند دریافت فراورده‌های خونی به یکی از دغدغه‌های این استان تبدیل شده است.

 کمک و یاری دیگر انسان‌ها وظیفه‌ای است که دین و شریعت برعهده همه مسلمانان گذاشته، با اهدای خون می‌توانیم به بیمارانی که در شرایط سخت قرار دارند کمک کنیم.

 برای اهدای خون ترس و واهمه نداشته باشید
 مرتضی نارویی در گفتگو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: اهدای خون اهدای زندگی است باتوجه‌به شرایط نیاز خون در این استان من هر سه ماه با مراجعه به مرکز انتقال خون، خون خودم را اهدا می‌کنیم شکر خدا از وضعیت جسمی خوبی برخوردارم احساس می‌کنم با اهدای کردن خونم به دیگران شکر این نعمت سلامتی که خداوند عطا کرده به جا آوردم.

 مطهره سعادتی شهروند زاهدانی نیز تصریح کرد: بانوان هم می‌توانند در اهدای خون سهیم باشند اگر دچار بیماری خاصی نیستند نباید از اهدای خون ترس و واهمه داشتند؛ بلکه این اهدای خون به‌سلامت بدن کمک می‌کند.

 افزایش تولید فرآورده‌های نوین گلبول قرمز کم لکوسیت در سیستان و بلوچستان
 عبد الحسن صفدری در گفتگو با خبرنگار «زاهدنیوز» بیان کرد: افزایش تولید فرآورده‌های نوین گلبول قرمز کم لکوسیت به میزان ۱۹.۳٪، استقرار و راه‌اندازی دو سیستم اتوماسیون گروه‌بندی خونی در اداره کل سیستان و بلوچستان همچنین استقرار و راه‌اندازی دو دستگاه پلاکت آفرزیس برای دو مرکز اهدای خون زابل و ایرانشهر اشاره کرد.

 وی ادامه داد: باتوجه‌به وسعت استان و پراکندگی جمعیت، شرایط جوی، آب‌وهوا و وضعیت غبارآلود حاکم در شمال سیستان و بلوچستان، کشف موارد جدید بیماری مالاریا در جنوب استان، قاعدتاً در مرکز استان، زاهدان باتوجه‌به کانون‌های جمعیتی متمرکزتر و تعداد جمعیت بیشتر شهروندان اهدای خون بیشتر است.

 مدیرکل انتقال خون استان تصریح کرد: از ابتدای سال تا ۱۳ بهمن‌ماه سال جای آمار خون‌گیری ۴۷ هزار و ۱۸۳ واحد بوده است که متأسفانه نسبت به تاریخ مشابه سال گذشته ۴.۴ درصد کاهش داشته است.

 وی افزود: باتوجه‌به اینکه از ۲۶ شهرستان در استان، اداره کل انتقال خون استان تنها در ۶ شهرستان (زاهدان، زابل، سراوان، ایرانشهر، خاش، چابهار) مرکز اهدای خون دارد، توزیع و پخش خون به طور متمرکز از مراکز اهدای خون استان به بیمارستان‌های فعال هر شهرستان انجام می‌شود.

 صفدری تصریح کرد: بیشترین آمار تعداد بیمارستان و تخت‌های فعال بیمارستانی را باتوجه‌به جمعیت در شهر زاهدان داریم.

 وی ادامه داد: در فصول سرد سال باتوجه‌به کاهش مراجعه اهداکنندگان به مراکز اهدای خون در کشور و استان با نظر به اهمیت موضوع اهدای پیوسته خون و نیاز دائمی به خون و فرآورده‌های خونی، ذخایر خونی استان در محدوده هشدار و گاهی بحرانی قرار دارد.

 مدیرکل انتقال خون استان در پایان خاطرنشان کرد: از هم استانی‌های گرامی خواهشمندیم در ایام سرد سال و باتوجه‌به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان و هم‌زمان ماه مبارک با نوروز ۱۴۰۳ و تعطیلات رسمی کشور، بیماران نیازمند دائمی به خون و فرآورده‌های خونی که آمار بالایی در سیستان و بلوچستان دارند.

انتهای خبر/

 
Share/Save/Bookmark