کد مطلب: 39702
 
بازی‌های سیاسی با قیمت جهانی نفت/ "طلای سیاه" سیاسیون را به کجا می‌کشاند؟!
کاهش قیمت جهانی نفت در برهه کنونی را که همزمان با حملات داعش در عراق و سوریه بوده است، نمی‌توان با عوامل اقتصادی توجیه کرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۱۵
بازی‌های سیاسی با قیمت جهانی نفت/ "طلای سیاه" سیاسیون را به کجا می‌کشاند؟!
 
به گزارش زاهدانه به نقل از بنیاد فرهنگ استراتژیک، واقعیت امر این است که بازار جهانی به هر جنگی در خاورمیانه واكنش نشان داده است ، منطقه‌ای که 47 درصد از ذخایر "طلای سیاه" جهان در آن متمرکز شده است . این واكنش در طول دو جنگ قبلی در خلیج فارس و ماموریت به اصطلاح صلح‌آمیز آمریکا برای بازگرداندن دموکراسی در افغانستان نیز اتفاق افتاده است . اکنون ، در  مجامع بین‌المللی حدس و گمان‌ها در مورد وقوع درگیری نظامی احتمالی بین ایران و آمریکا با افزایش قیمت نفت تا 200 دلار در هر بشکه و بالاتر شنیده می‌شود .

در حال حاضر ، همه چیز وارونه اتفاق افتاده است ، اما برای چه مدت؟  

هنگامی که داعش در ماه ژوئن به عراق حمله كرد ، روند قیمت نفت در ابتدا ، از 109 به 115 دلار در هر بشکه بین 10 و 19 ژوئن افزایش یافت ، پس از آن دست‌های نامرئی بازار به طور ناگهانی در روند نزولی قرار گرفت . بعدها با  موفقیت‌های نظامی داعش در صحنه جنگ سوریه و عراق ، کاهش قیمت نفت ( پایین ترین سطح خود از سال نوامبر 2010 ) را شاهد بوده‌ایم . 

کاهش قیمت یک بشکه نفت با هر موج جدیدی از فعالیت‌های نظامی در خاورمیانه همزمان بوده است. حملات هوایی بر روی اهداف سوریه و عراق توسط نیروهای ائتلاف به بهانه جلوگیری از حملات داعش به لبنان و اردن ، به کاهش قیمت "طلای سیاه" کمک کرد . در زمان حملات هوایی آمریكا به مواضع داعش در شهر كوبانی سوریه (بیش از 50 حمله هوایی در طول 48 ساعت بین 15-16 اکتبر ) ، قیمت هر بشکه نفت حتی به كمتر از 85 دلار نیز كاهش یافت .

تئوری "توطئه جدید نفتی بین ایالات متحده و عربستان سعودی بر علیه روسیه و ایران از سوی برخی تحلیلگران مورد تاكید است.  به طور كلی ، تمرکز ضد روسی از توطئه نفتی آمریکایی عربستان سعودی - بر كاهش قیمت نفت - در نوع خود قابل توجه است .  در حال حاضر ، تیم برنده جایزه صلح نوبل باراک اوباما نه تنها در تلاش برای ایجاد یک ائتلاف نظامی جدید و تامین منابع مجتمع‌های صنایع نظامی آمریكا است ، بلكه برای انتخابات میان دوره‌ای کنگره در 4 نوامبر آماده می‌شود ، انتخاباتی که نتایج آن می‌تواند امکان "تغییر گارد" در کاخ سفید ، در پاییز 2016 را موجب شود . در مورد برآورد نظریه‌های توطئه ایالات متحده و عربستان چنین استنباط می‌شود كه ، كاهش قیمت نفت در طول مبارزات انتخاباتی اخیر در ایالات متحده ، یک بار دیگر بدون دلایل اقتصادی جنبه سیاسی و داخلی دارد .

به نظر می‌رسد، تاریخ یكبار دیگر تكرار می‌شود . اوباما و مخالفان جمهوری‌خواه وی در حال تلاش برای جلب نظر رای دهندگان آمریكایی هستند . 

برای آمریکایی‌ها ، قیمت پایین بنزین از تلاش‌های سیاست خارجی دولت‌شان مهم‌تر است .  قیمت خرید فرآورده‌های نفتی ضروری نه تنها خانواده‌های آمریکایی را متاثر می‌كند بلكه فعالیت‌های کسب و کار و اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد . مخاطرات مذكور برای دموکرات‌ها و اوباما در انتخابات میان دوره ای نسبتا بالا است . اگر جمهوری‌خواهان کنترل هر دو مجلس را بدست گیرند ، مقامات کنونی کاخ سفید به مدت دو سال تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی ، محكوم به شكست خواهند بود . زنگ خطر برای دموکرات‌ها چهار سال پیش در انتخابات میان دوره‌ای قبلی کنگره به صدا در آمد ، زمانی که اعضای حزب اوباما ، برتری خود را در مجلس نمایندگان از دست دادند ( 63 كرسی را در مجلس نمایندگان و 6 كرسی را در مجلس سنای ایالات متحده از دست دادند ). این بزرگترین شكست انتخاباتی میان دوره‌ای برای دولت حاكم بر آمریكا (از سال 1938 ) بوده است . 

درک رفتار ایالات متحده و عربستان سعودی در مورد تنظیم قیمت نفت با استفاده از اهرم‌های غیر اقتصادی بسیار محتمل است . با این حال ، واشنگتن می‌داند که این بازی نفتی (كاهش قیمت نفت) نباید بیش از حد معقول باشد . شركت نفت شیل فعال در حوزه‌های نفتی آمریکای شمالی ، به دلیل هزینه‌های بالای تولید و ادامه احتمالی روند كاهش قیمت نفت قطعا با مشكل اقتصادی مواجه خواهد بود . برای ایالات متحده ، یکی از ذینفعان اصلی روند نزولی قیمت نفت جهانی ، چین ، رقیب اصلی آمریكا است. 

  به نظر می‌رسد ، پس از انتخابات کنگره ، دولت اوباما ابزار لازم برای کاهش قیمت در بازار نفت را در اختیار نخواهد داشت .

در دراز مدت ، بازی‌های سیاسی با هدف افزایش قیمت نفت ، به ایجاد مشکلات عمده‌ برای دسیسه‌گر دوم منجر خواهد شد. عربستان سعودی بیشتر هزینه مبارزه علیه داعش را بر عهده دارد . عربستان همچنین تامین مالی آموزش معارضان سوریه برای سرنگونی رژیم بشار اسد را نیز بر عهده دارد . ریاض همچنین تأمین و حمایت مالی معاملات اسلحه در منطقه را تقبل کرده است (قرارداد با فرانسه و لبنان به ارزش 3 میلیارد دلار) . 

بزرگترین سلطنت خلیج فارس ، مشکلات داخلی عمده‌ای در ارتباط با كنترل رشد روز افزون افراط‌گرایی در میان عربستانی‌ها از طریق برنامه‌های اجتماعی چند میلیارد دلاری ، دارد . همه این برنامه ها ، به پول زیادی نیاز دارد . اما هیچ تضمینی وجود ندارد که سلطنت نفتی عربستان بتواند نیازهای خود را بر حسب قیمت‌های تثبیت شده اخیر در بازار نفت بدست آورد .
 
 
 

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark